De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op donderdag 17 juni 2021 om 17.59 uur.

Zeer warm zomerweer, vanaf vannacht enkele forse onweersbuien.

Vanavond is er eerst nog veel zon, van het zuidwesten uit komt er wel meer (hoge) bewolking. In de oostelijke helft blijft het nog lang zomers warm. Er staat een matige wind uit westelijke richtingen.

Aan het begin van de nacht trekken er van het zuiden uit enkele stevige regen- en onweersbuien ons land binnen. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel, (zware) windstoten en veel neerslag in korte tijd. De buien trekken noordwaarts. Met minimumtemperaturen tussen de 18 en 21°C wordt het een warme nacht. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen, in het noordelijk kustgebied wordt de wind geleidelijk noordoostelijk.

Vrijdagochtend zijn er in het noorden eerst nog onweersbuien. Van het zuiden uit volgen weer zonnige perioden, maar in de middag ontstaan in het zuiden zware regen- en onweersbuien die zich noordwaarts verplaatsen. Bij de buien kan opnieuw hagel voorkomen en kan er lokaal veel neerslag in korte tijd vallen. Bovendien zijn er bij de buien (zware) windstoten mogelijk. Het wordt opnieuw een warme dag, de maximumtemperaturen liggen op veel plaatsen tussen de 25 en 30°C, in het zuidoosten mogelijk nog enkele graden hoger. In het noordelijk kustgebied wordt het met maxima van 20 tot 25°C beduidend minder warm. In de zuidoostelijke helft wordt de wind zuidoostelijk, in de noordwestelijke helft noordoostelijk en de wind kan in het Waddengebied aantrekken naar vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Europa